Reflextouch

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oorkaarsen                             

 

De oorkaarsen therapie vindt zijn oorsprong bij de Hopi Indianen in Zuid Amerika. De Egyptenaren en in Tibet zou het vroeger ook gebruikt worden. Het gaat hierbij om hand gerolde stroken linnen, die gedrenkt worden in bijenwas met geneeskrachtige kruiden. Oorkaarsen worden van 100% natuurlijk producten gemaakt.

 

Werking                                                                      

 

In de praktijk blijkt ieder persoon een oorkaars behandeling op zijn of haar eigen manier te ervaren. Alleen de behandelde persoon kan voor zichzelf uitmaken welke effect de oorkaarsbehandeling op hem of haar heeft. Het effect is dan ook moeilijk te beschrijven omdat ieder mens anders is het gevoel en effect verschillen per persoon. Daarnaast hangt de werking ook nog af van neven zaken als de omgeving, de gemoedstoestand van de persoon en zijn gevoeligheid. De sfeer die de plaats van de behandeling uitstraalt is enorm belangrijk voor een optimaal effect. Iedereen ervaart een oorkaarsbehandeling als rustgevend en waardeert de pure ontspanning die het geeft. Oorkaarsen zouden de doorbloeding en lymfatische stroming bevorderen in de oren, keel, neus- en bijholten. Het reguleert ook de druk in de holtes.

 

Indicaties

 

·          Verwijderen van oorstoppen

·          Los maken van oorsmeer

·          Frontale en parasanale irritaties ten gevolge van verkoudheid

·          Druk compensatie ten gevolge van hoofdpijn of migraine

·          Activeren van lokale bloedcirculatie

·          Oorsuizing en tintelingen

·          Activeren van lymfesysteem en metabolisme

·          Coördinatie van hersenhemisferen

·          Voor ontspanning en relaxatie

·          Slaapproblemen

·          Ter voorbereiding op meditaties of rituele ceremonies

 

Contra-indicaties

 

·          Geperforeerd trommelvlies

·          Acute oorontsteking

Verwijderen Oorkaarsen oorsmeer?

Ja en neen. Als je de oorkaars opent na gebruik, dan zie daarin grote bruine brokken en geel verbrandingsafval. Deze brokken zijn gesmolten bijenwas, die tijdens een oorkaarsbehandeling naar beneden rollen en bovenaan het filtertje terechtkomen. Daarom gebruik ik altijd oorkaarsen, die voorzien zijn van een filter. Er kunnen tijdens de behandeling zeer kleine stukjes oorsmeer omhoog komen en zich bovenop de filter plaatsen, maar dit is uiterst miniem. De bewering, dat oorkaarsen een alternatief zijn voor het uitspuiten van oren, is maar ten dele waar. Door de behandeling komt het oorsmeer wel los in de gehoorgang, maar het komt niet in de kaars. Na de behandeling wordt het oorsmeer met een wattenstokje of een oorlepeltje verwijderd.